Κατάλευκα δόντια χωρίς να βάλετε το χέρι στην τσέπη!

Κατάλευκα δόντια χωρίς να βάλετε το χέρι στην τσέπη!

Ποιος διαφωνεί ότι το λευκό και αστραφτερό χαμόγελο μας κάνει να δείχνουμε πιο επιτυχημένοι, μας κόβει χρόνια, ενώ ανεβάζει και την αυτοπεποίθησή μας;

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε χωρίς τη βοήθεια ειδικού, προκειμένου να αποκτήσετε το λαμπερό χαμόγελο που πάντα ονειρευόσασταν!

Το βασικότερο: Μην ξεχνάτε το βούρτσισμα


Πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι και το τελευταίο πριν κοιμηθείτε.

Αντικαθιστάτε συχνά την οδοντόβουρτσά σας

Όταν το σχήμα των τριχών αλλοιώνεται, τότε είναι επί της ουσίας άχρηστη. Μάλιστα, το μόνο που καταφέρνετε να κάνετε είναι αντί να καθαρίζετε να μεταφέρετε περισσότερα βακτηρίδια στο στόμα σας.

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας σε γαλακτοκομικά

Αποτρέπουν τον σχηματισμό τερηδόνας και ανανεώνουν το σμάλτο. Παράλληλα, είναι πλούσια σε ασβέστιο και φώσφορο που βοηθούν τα δόντια να διατηρούν το λευκό τους χρώμα.

Μην ξεχνάτε τα ούλα

Η υγεία των ούλων είναι αλληλένδετη με την υγεία των δοντιών. Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, μην παραλείπετε τη χρήση οδοντικού νήματος και στοματικού διαλύματος. Το πρώτο αφαιρεί τα υπολείμματα τροφών από εκεί που η οδοντόβουρτσα δε φτάνει ενώ το δεύτερο σκοτώνει τα μικρόβια που προκαλούν τερηδόνα και δυσάρεστη αναπνοή.

Πάρτε καλύτερη οδοντόβουρτσα

Το ιδανικό είναι να την αντικαταστήσετε με μία λευκαντική. Η διαφορά της από τις κοινές είναι ότι περιέχει ειδικούς μικρόκοκκους για να απομακρύνει τους λεκέδες και την οδοντική πλάκα. Μάλιστα, ορισμένες διαθέτουν ήπιους παράγοντες λεύκανσης, που αυξάνουν τον τόνο φωτεινότητας των δοντιών.

Φάτε μήλο, ωμά καρότα, σέλερι και καλαμπόκι

Οι συγκεκριμένες τροφές διαθέτουν καθαριστικές ιδιότητες, που απομακρύνουν τους λεκέδες μετά από την κατανάλωση κόκκινου κρασιού, καφέ, αναψυκτικών τύπου κόλα ή σκουρόχρωμων χυμών.

Πηγή : onmed


Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο