Ουλεκτομή – Ουλοπλαστική

Ουλεκτομή – Ουλοπλαστική

Η ουλοπλαστική, είναι μία αισθητική οδοντιατρική θεραπεία που χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της γενικής

εμφάνιση των δοντιών και του χαμόγελου ενός ατόμου. Είναι μία απλή σχετικά χειρουργική επέμβαση στο περιοδόντιο. Είναι η αφαίρεση τμήματος των ούλων που περιβάλλουν ένα η περισσότερα δόντια. Αφαιρούνται ιστοί που πάσχουν ή μπορεί να είναι αναγκαίο για να “καθίσει” σωστά μία ακίνητη προσθετική εργασία. 

Βέβαια χρησιμοποιείται επίσης και για τη βελτίωση της αισθητικής εικόνας του ασθενούς. Πολλές φορές τα ούλα μας δεν είναι συμμετρικά. Χρησιμοποιείται επίσης σε περιπτώσεις όπου το άτομο έχει «ουλικό χαμόγελο ». Αυτή είναι μια κατάσταση κατά την οποία τα ούλα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των δοντιών, συνήθως στα μπροστινά δόντια, και τα δόντια φαίνονται πολύ μικρά ή στην περίπτωση που το πάνω χείλος, όταν γελάμε ,τραβιέται προς τα πάνω σε τέτοιο βαθμό που αποκαλύπτονται τα ούλα σε μεγάλη έκταση. 

Αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις να επηρεάζεται η επιθυμία του ατόμου να χαμογελάσει και η αυτοπεποίθησή του. 

Μπορεί να έχουμε τα τέλεια δόντια άλλα άμα τα ούλα που τα περιβάλουν δεν είναι σε συμμετρία το αισθητικό αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό γιατί δεν αναδεικνύεται η οδοντοστοιχία μας όπως πρέπει. 

Τις περισσότερες φορές χρειάζεται μόνο τοπικό αναισθητικό και πραγματοποιείται σε μία συνεδρία. Η διαδικασία της επούλωσης είναι γρήγορη και απλή και οι τρόποι πραγματοποίησής της είναι με νυστέρι, ηλεκτροτόμο ή lazer. 

Μην ξεχνάτε όμως για να πραγματοποιηθεί αυτή η θεραπεία πρέπει πρώτα να έχει προηγηθεί θεραπεία ουλίτιδας – περιοδοντίτιδας. Δε νοείται όμορφο χαμόγελο με ούλα σε φλεγμονή (έντονα κόκκινα που ματώνουν στο άγγιγμα).


Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο