Όψεις ρητίνης

Όψεις ρητίνης

Ένα όμορφο και λαμπερό χαμόγελο, χωρίς αμφιβολία, προσφέρει αυτοπεποίθηση και χαρίζει ελκυστικότητα στο πρόσωπο.

Ωραίο χαμόγελο, όμως δεν σημαίνει απλώς ίσια και άσπρα δόντια στην σειρά, σαν … κιμωλίες. Το μέγεθος και το σχήμα των δοντιών, το περίγραμμα, η φορά και οι αναλογίες τους, αλλά και το πώς αυτά εναρμονίζονται με τους μαλακούς ιστούς του προσώπου ( ούλα, μάγουλα, χείλη) είναι παράγοντες που επηρεάζουν καθοριστικά την αισθητική του χαμόγελου.

Η αισθητική οδοντιατρική είναι ο κλάδος της οδοντιατρικής επιστήμης που ασχολείται με την αντιμετώπιση των αισθητικών προβλημάτων των δοντιών και ούλων και την αποκατάσταση της αρμονίας και της ομορφιάς του χαμόγελου διατηρώντας τις βασικές αρχές της κλασσικής οδοντιατρικής δίνοντας έμφαση στην αισθητική βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών του ασθενούς, ώστε να επιτευχθεί το τέλειο χαμόγελο . Η αισθητική οδοντιατρική προσφέρει πολλές επιλογές, για τους ασθενείς που είναι δυσαρεστημένοι με το χαμόγελο τους.

 Είναι μια απλή τεχνική σχετικά χαμηλού κόστους. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι η σύνθετη ρητίνη, με το οποίο μπορούμε :

  1. να τροποποιήσουμε επιλεκτικά το χρώμα , το σχήμα και το μέγεθος μεμονωμένων δοντιών,
  2. να κλείσουμε κενά ανάμεσα στα δόντια ( αραιοδοντία )
  3. να καλύψουμε μικρές δυσχρωμίες
  4. να «ισιώσουμε» ελαφρώς στραβά δόντια
  5. να αποκαταστήσουμε σπασμένα ή φθαρμένα δόντια

Είναι μια συντηρητική λύση, απαιτεί  λιγοστό χρόνο, ολοκληρώνεται συνήθως σε μια με δυο επισκέψεις στον οδοντίατρο και έχει σχετικά αναμενόμενη αντοχή.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη. Αφού ολοκληρωθεί ο χρωματικός έλεγχος του δοντιού εφαρμόζεται η σύνθετη ρητίνη από τον οδοντίατρο και φωτοπολυμερίζεται με ΤΗΝ ΙΔΙΑ ειδική συσκευή που χρησιμοποιούμε και για τα απλά σφραγίσματα με σύνθετη ρητίνη.

Ωστόσο, οι όψεις ρητίνης δεν είναι κατάλληλες για όλες τις περιπτώσεις, καθώς υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί.

Έτσι, καλό είναι να χρησιμοποιείται για μικρές παρεμβάσεις και όχι για συνολική κάλυψη των δοντιών.

Επίσης, το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί να αλλοιώσει το χρώμα της ρητίνης μετά από μερικά χρόνια, σε αντίθεση με την πορσελάνη που παραμένει αμετάβλητη.

Επίσης ο βρουξισμός (σφίξιμο δοντιών κυρίως στον ύπνο) πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από το γιατρό και να χρησιμοποιείται κάποιος νάρθηκας βρουξισμού σε συνδυασμό με τη θεραπεία.

 Συμπερασματικά λοιπόν, οι όψεις ρητίνης δεν είναι για όλες τις περιπτώσεις.Όταν όμως εφαρμοστούν σωστά και εκεί που έχουν ένδειξη, μπορούν εύκολα και σε μία μόνο επίσκεψη να βελτιώσουν εντυπωσιακά το χαμόγελο.


Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο