Προβλήματα με τις Γνάθους

Προβλήματα με τις Γνάθους

Ο τρόπος με τον οποίο τα δόντια σας συναντιούνται όταν η ανω και  κάτω  γνάθοι  σας κλείνουν η μια  πάνω στην άλλη είναι γνωστό ως "δάγκωμα".

Εάν τα δόντια σας δεν ταιριάζουν σωστά, θα μπορούσε να υπάρχει δυσλειτουργία σύγκλησης  δηλαδή  «κακό δάγκωμα», η οποία μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τα δόντια, τα ούλα, την κροταφογναθική άρθρωση (TMJ) και τους μύες στο πρόσωπό σας.

Αυτή η κακή ευθυγράμμιση, που συχνά αναφέρεται ως διαταραχή  TMJ, μπορεί επίσης να προκαλέσει σε μερικούς ανθρώπους να σφίξουν τις γνάθους τους και να τρίψουν τα δόντια τους τη νύχτα γνωστό και ως βρουξισμό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει 700 εκατομμύρια ώρες εργασίας  χάνοντε ετησίως λόγω  του πόνου  σε κεφαλι και  προσωποπόνο στο πρόσωπο, πονοκεφάλους, δυσφορία και χτυπήματα όταν δαγκώνει ή μασάει, ημικρανίες καθώς και πόνο στο λαιμό και τον ώμο, ακόμα και  πόνο στην πλάτη.

Αν αναγνωρίζετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα που να σας κάνει να υποφέρετε καθημερινά, θα χρειαστεί να επισκεφθείτε έναν οδοντίατρο για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας ή να σας παραπέμψει σε έναν ειδικό εάν είναι απαραίτητο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση μιας σκληρής πλαστικής συσκευής τη νύχτα (νάρθηκας βρουξισμού). Αυτή η κατασκευή  γίνεται αφού πάρουμε ένα μέτρο ακριβείας , για να εφαρμόσει  και να τοποθετηθεί πάνω στο δάγκωμα σας με ακρίβεια, έτσι ώστε όταν δαγκώνετε σε αυτό, τα δόντια σας  να βρίσκονται σε μια θέση όπου οι μύες σας χαλαρώνουν. Αυτό εμποδίζει και προστατεύει επίσης τα δόντια σας από τη  φθορά και την αποτριβή. Ανάλογα με την προέλευση και τη σοβαρότητα του προβλήματός σας, μπορεί να χρειαστείτε ορθοδοντική θεραπεία ή γναθοπροσωπική χειρουργική επέμβαση. Άλλες λύσεις μπορεί να περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των ελλειπόντων δοντιών ή την προσαρμογή τυχόν ακατάλληλων γεφυρών που μπορεί να έχετε.


Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο